Linda

Mijn avontuur

Mijn naam is Linda Ploeg en ik werd geboren in 1969. Ik woon aan de Harlingerstraatweg in Midlum samen met mijn man Edwin van der Hoek, dochter Quinty, 2 katten en hond.

In 2015 ben ik serieus in aanraking gekomen met Yoga. Ik werd gevraagd een keert mee te doen in een Power Yoga les. Naast mijn sportieve bezigheden in de oosterse vechtkunst leek het mij een mooie combinatie, de kracht en explosiviteit in het beoefenen van karate, naast het zachte en de flexibiliteit in de Yoga. Ik werd meteen enthousiast en heb dit gevoel vastgehouden en meegenomen op mijn Yoga avontuur.

Nadat ik later ook Yin Yoga lessen ging volgen, ben ik me gaan oriënteren om zelf een opleiding tot docent te gaan volgen. Bij het Dasra Centrum – Tonnie Goes in Montfoort ben ik terecht gekomen en heb ik de Power Yoga opleiding gedaan. In Zwolle bij SanaYou startte ik met de Yang opleiding, waarbij ik opgeleid ben als allround Yoga docent. Hierbij komen verschillende Yoga stijlen aan bod, waaronder Hatha Yoga, Vinyasa Flow Yoga, Ashtanga Yoga, Yoga Nidra en Critical & Restorative Alignment. Het verdiepen in de Yoga leer blijft me boeien en ga door om mezelf verder te ontwikkelen.

In de yoga lessen die ik geef, valt het me op dat veel mensen de behoefte hebben aan rust en ontspanning. Door alle drukte maakt men weinig of geen tijd voor zichzelf. Dan helpt de verstilling in de Yin Yoga. Dit is de reden dat ik in 2023 ben gestart aan de Yin Yogadocent opleiding, ook bij SanaYou in Zwolle. Hiermee blijf ik me verdiepen in de kennis van Yoga en welke invloed het heeft op mijn dagelijkse leven.

Sinds 2020 geef ik met veel plezier Pilates les in het Dorpshuis De Spil in Midlum. Het is een leuke groep die wekelijks genieten van de lessen. De opleiding tot Pilates Mat docent heb ik afgerond bij Studio Pilates Zwolle.

Tijdens het lesgeven heb ik gemerkt dat er veel mensen vast zitten, in hun hoofd en in het lijf. Door de lessen stroomde de adem vloeiend door het lichaam, werd het hart geopend, blokkades opgeheven zodat het makkelijker werd om het hart te luchten, te praten. Hierdoor werd ik geïnspireerd om me te gaan ontwikkelen als Coach. Coaching op gebied van beweging, zoals Yoga en/of Pilates, maar ook wandelend coachen en het aanleren van ademtechnieken behoort tot mijn specialiteit.

Zelf ontvang ik erg veel energie van het lesgeven en ben erg blij en dankbaar dat ik dit mag doen en beleven. Het is een prachtig mooi en wonderlijk avontuur.

Namasté,

Linda