Yoga

Yoga 

 

Yin Yoga

Yin Yoga is een zachte vorm van Yoga die zich vooral richt op het herstellen van het bindweefsel en het activeren van gewrichten. De rustige zittende en liggende Yogahoudingen zorgen voor het verminderen van stress en laten de spierkracht juist los, zodat er ruimte ontstaat om te ontspannen en langzaam de rek te voelen. De milde houdingen worden 3 tot 5 minuten aangehouden. Yin Yoga heeft een helende werking.
Je voelt je na afloop ontspannen en soepel.

Easy Flow Yoga

Easy Flow Yoga is een vloeiende Yoga vorm waarbij de houdingen in een rustig tempo elkaar opvolgen. Als een golvende beweging breng je jeZelf van de staande, zittende naar de liggende houdingen. Deze lessen zijn actiever dan de Yin lessen, maar minder intens als de Power Yoga lessen. Easy Flow is geschikt voor iedereen, ook als je nog geen Yoga ervaring hebt.

Hatha Yoga

Hatha Yoga is een rustige yoga vorm die zich richt op uitgebalanceerde bewegingen met de focus op de adem. De rust die ontstaat brengt je in evenwicht en je aandacht is volledig in het hier en nu. Je creëert meer energie in je lichaam en een kalme heldere geest, zodat je in balans van je mat af stapt.

Yoga Nidra

Bij de Yoga Nidra word je door oefeningen en visualisaties in een staat van slaap gebracht. Terwijl je bewustzijn actief is, bevind je je ergens tussen meditatie, slapen en een diep ontspannen staat. Je blijft wakker en brengt je fysiek, mentaal en emotioneel volledig tot rust. De Yoga Nidra van 30 minuten staat ongeveer gelijk aan een slaapmoment tussen de 3 tot 4 uur.

Power Yoga & Vinyasa Flow Yoga /Ashtanga Yoga

De serie houdingen zijn krachtig en dynamisch, waarbij de adem een grote rol speelt. De actieve houdingen worden direct achterelkaar uitgevoerd en is iedere les verschillend. Een serie bestaat uit aarden, zonnegroeten, staande houdingen gevolgd door zittende en liggende houdingen. De serie eindigt net zoals iedere andere Yoga les met een eindontspanning, waarna je fris en vol energie de dag voortzet.